Loading...

Windpark Fryslân

>>Windpark Fryslân
Windpark Fryslân 2019-02-05T15:08:57+01:00

Project Description

Hulp of advies nodig met uw offshore project?

Windpark Fryslân

Het Windpark Fryslân omvat 89 windturbines van elk 4,3 MW in het Friese deel van de IJsselmeer, naast de Afsluitdijk. Met een productievermogen van ruim 380 MW, geeft het windpark een boost aan de duurzame energievoorziening van de provincie Friesland. 

Het project Windpark Fryslân is in 2018 aanbesteed aan het consortium Van Oord en Siemens Gamesa Renewable Energy. In dit consortium is Van Oord verantwoordelijk voor het ontwerp, de fabricage en de installatie van de funderingen en kabels van het windpark. Siemens Gamesa Renewable Energy is binnen de samenwerking verantwoordelijk voor het ontwerp, de fabricage en de inbedrijfstelling van de SWT-DD-130 wind turbines. Uniek in deze samenwerking zijn de geïntegreerde ontwerpteams. De turbines hebben een ashoogte van 109 meter en een tiphoogte van 174 meter.

De bouw van Windpark Fryslân start in 2020 en zal naar verwachting in 2021 volledig operationeel zijn.

Onze oplossingen

Op het project is Deg verantwoordelijk voor plannings- en risicomanagenement. Dit betekent dat wij de overall planning maken voor de werkpakketten die onder Van Oord vallen.

Op dit moment bevindt het project zich in de designfase. Dit betekent dat we alles aan het voorbereiden zijn om het werk daadwerkelijk in oktober 2020 buiten te kunnen starten. Om dit te realiseren overleggen we regelmatig met de diverse disciplines. We bespreken de raakvlakken en onderlinge afhankelijkheden. Hetzelfde doen we met Siemens (SGRE). Wij zijn in het consortium namelijk gezamenlijk verantwoordelijk voor de oplevering van het gehele project.  

Projectinformatie

LOOPTIJD

Circa 4 jaar

KLANT

Van Oord

PROJECT FASE

Ontwerpfase

PROJECTOMVANG

>500 miljoen

Project gallerij

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Wilt u weten wat wij kunnen betekenen voor uw project? Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

    Naam *

    E-mail *

    Telefoonnummer

    Hoe kunnen wij u helpen?